Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μουσικοποιητική Παράσταση για τη χαμένη μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας

Ο Δήμος Πρέβεζας και η Θεατρική Σκηνή Πρέβεζας σας προσκαλούν στη Μουσικοποιητική Παράσταση για τη χαμένη μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας, το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Με το ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό του ύφος, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χαραλαμπίδης θα «ερμηνεύσει», θα «διδάξει» και θα υπενθυμίσει σε όλους μας τη λυρικότητα της ελληνικής γλώσσας. Τον συνοδεύει ομάδα μουσικών του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συμμετέχουν οι Μουσικοί:
Ποϊκλής Στέλιος - Μπουζούκι
Ρούγκας Γιάργος - Κιθάρα
Μανετζής Θάνος - Πιάνο
Δημήτρης Παππάς & Δήμητρα Τσιάκαλου - Τραγούδι


Βιογραφικό σημείωμα Γιώργου Χαραλαμπίδη.

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος, δάσκαλος σε διάφορες σχολές και εργαστήρια, με πλούσιο έργο σε όλα τα επίπεδα. Γεννήθηκε στη Ροδόπη (1938) και σπούδασε στο «Θέατρο Τέχνης» του Κάρολου Κουν, από όπου ξεκίνησε ώς ηθοποιός - σκηνοθέτης μια λαμπρή θεατρική διαδρομή, η οποία σφραγίστηκε με τη δημιουργία του θεάτρου «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» (1971). Συνεργάστηκε επίσης με όλους τους κορυφαίους θιάσους και τελευταία με το Εθνικό θέατρο.
Στον Κινηματογράφο έπαιξε σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών, όπως των Δαμιανού, Κούνδουρου, Περγαντή, Σμαραγδή κ.α. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την τηλεόραση. Συμμετείχε σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές από το 1975 (ΥΕΝΕΔ, ΕΡΤ, ΕΤ2, STAR, ANT1, ALPHA, MEGA), με τελευταία τα «Ματωμένα Χώματα» το 2008 (ALPHA).
Η ραδιοφωνική γλώσσα υπήρξε η ιδιαίτερη αδυναμία του και οι εκπομπές «Ιορδάνης ο Έλληνας», «Πες μας Σωκράτη» και άλλες, άφησαν εποχή. Επίσης ασχολήθηκε με ντοκιμαντέρ, κάνοντας έρευνα και γράφοντας κείμενα.
Ως θεατρικός συγγραφέας έγραψε αρκετά έργα, ενώ ως πεζογράφος αφιέρωσε το σύνολο σχεδόν του έργου του στο πρόβλημα της ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών κοινοτήτων: «Παπα-Μπαρούτ Εφέντη», «Χαϊρολσούν», «Με Τούρκο αγιάζουν τα νερά;», «Ποίον το έθνος των βοδιών;». Όλα αυτά τα έργα είναι βραβευμένα, ενώ το τελευταίο υπήρξε και ο πρόδρομος του «Διεθνισμού των ζώων».
Το 1999-2000 δημιούργησε τη «ΛΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» με την οποία παρουσίασε τις παραστάσεις «Ιστορία ενός αιχμαλώτου» του Στρατή Δούκα και «Επιτάφιος του Περικλή» του Θουκυδίδη.

Πληροφορίες
Θεατρική Σκηνή: Άννυ Βλαχοπούλου 6979447006