Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο πόλεμος των κόσμων!

Ένα απίστευτο φιλμ, που αναδεικνύει το πρόβλημα όλων των κρατών με αντιπάλους τα τραπεζικά συστήματα και πως "έφτιαξαν" κυβερνήσεις στις ΗΠΑ


Το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ είναι ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων με διάρκεια 30 λεπτά. Στόχος του φιλμ, σύμφωνα με αυτό που παρουσιάζουν οι δημιουργοί του, είναι να μας δείξει, πώς οι αμερικανοί έχουν εξαπατηθεί από τα πιο θεμελιώδη στοιχεία του κυβερνητικού τους συστήματος.

Όπως όλοι ξέρουμε οι περισσότεροι αμερικανοί ζουν και αναπνέουν για το Αμερικανικό Όνειρο, και αυτό το φιλμ απλά παρουσιάζει πως το όνειρό απομακρύνεται όλο και πιο πολύ και μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη.
Δίνει απαντήσεις για το πώς δημιουργούνται τα χρήματά, πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, με ποιο τρόπο και γιατί ανέβηκαν οι τιμές των σπιτιών στα ύψη και μετά κατρακύλησαν.
Αναλύει τι είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και πώς επηρεάζει τα γεγονότα της ζωής των αμερικανών. Το φιλμάκι ρίχνει μια διασκεδαστική αλλά αιχμηρή ματιά στο πώς τα προβλήματα του σήμερα επί της ουσίας δεν είναι τίποτα καινούργιο. Κάνει λόγο για διαχρονικά προβλήματα που σχετίζονται με την οικονομία και τις τράπεζες και που από την πρώτη μέρα δημιουργίας του κράτους, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους οι ηγέτες του αμερικανικού έθνους όχι μόνο τους προειδοποιούσαν αλλά και πολέμησαν ενάντια στο είδος του οικονομικού συστήματος που έχουν στην Αμερική σήμερα.



Το φιλμ αποτελεί μια πρόκληση για να διερευνήσει ο θεατής, μερικούς πολύ καλά εδραιωμένους αλλά και ισχυρούς οικονομικούς θεσμούς. Παρακολουθώντας το η αλήθεια είναι, και ζώντας στην Ελλάδα η οποία αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει τα μύρια όσα οικονομικά προβλήματα από τα παιχνίδια τραπεζών και κερδοσκόπων, δεν μπορεί κάποιος να κρατήσει τα όσα βλέπει στα στενά όρια της αμερικανικής οικονομίας, αφού τα μισά μπορεί και περισσότερα δεδομένα από αυτά που παρουσιάζονται θα μπορούσαν άνετα να αναφέρονται στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη.

Πάντως οι δημιουργοί του δεν μας ξέχασαν αφού στο τέλος του φιλμ (δεύτερο βίντεο) μας τίμησαν δεόντως, αν και με έναν αρκετά αμερικάνικο τρόπο.

Απολαύστε το!




Το υψηλής ανάλυσης φιλμ διατίθεται στο:
http://www.theamericandreamfilm.com/