Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Όχι στο ξεπούλημα της Δωδώνης


ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΗ,
10π.μ. ΣΤΗ ΔΩΔΩΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

          Αγροτοκτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι

          Η προσχεδιασμένη από καιρό απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ πλησιάζει στην υλοποίηση με αφορμή το μνημόνιο.
          Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΛΑΟΣ, ΣΥΝ. Είναι η αντιλαϊκή πολιτική του σαρώνει τα όποια δικαιώματα απόμειναν και οδηγεί τη λαϊκή οικογένεια σε φτώχεια και εξαθλίωση.
          Βοήθεια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ προσφέρουν με την κοινή πρότασή τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στελέχη και παράγοντες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του ΝΑΡ για να πάει η ΔΩΔΩΝΗ στους «φυσικούς φορείς», εννοώντας δήθεν τους συνεταιρισμούς και τους κτηνοτρόφους. Η θέση αυτή είναι συνειδητή παγίδα και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, κάνοντας συνυπεύθυνους τους κτηνοτρόφους και τους συνεταιρισμούς. Πλάτη βάζουν και οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και των Ενώσεων που στηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. και της μετατροπής των συνεταιρισμών σε Α.Ε.
          Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες και άμεσες : στους κτηνοτρόφους με μείωση της τιμής παραγωγού στο γάλα, στους καταναλωτές με αύξηση της τιμής προϊόντων γάλακτος και παραπέρα χειροτέρευση της ποιότητας διατροφής αφού οι επιχειρήσεις εισάγουν γάλα σκόνη και υποπροϊόντα γάλακτος, στους εργαζόμενους με απολύσεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης και αύξηση της ανεργίας, στο ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα της αγροτοκτηνοτροφίας χωρίς άλλη επαγγελματική διέξοδο.
Ήδη για την υλοποίηση της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ συνεδριάζει η Γ.Σ. των μετόχων στις 27/4/11. Αντίστοιχη συνεδρίαση έχει η ΑΤΕ στις 29/4/11 για το ιδιοκτησιακό των θυγατρικών της επιχειρήσεων (ζάχαρη, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ, ΔΩΔΩΝΗ).
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ. Να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις της ΑΤΕ, των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων και του δημόσιου πλούτου.
Με τον αγώνα μας να ανοίξουμε προοπτική για έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης, κόντρα στα μονοπώλια και την εκμετάλλευση της πλουτοκρατίας, για πραγματική φιλολαϊκή πολιτική.
Η παραγωγή εγχώριων τροφίμων, φτηνών και ποιοτικών μπορεί να γίνει με την κοινωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και μεταποίησης που θα παράγουν όχι για το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά για τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Με κεντρικό σχεδιασμό, καθετοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις και παραγωγικούς συνεταιρισμούς μικρομεσαίων αγροτών που μπορεί να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού.
Δεν μπορεί να εμπιστευόμαστε τον αγώνα μας στους πολιτικούς και τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ούτε στις ξεπουλημένες ηγεσίες των συνεταιριστικών οργανώσεων που συγκροτούνται από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΝΑΡ. Είναι ευθύνη των αγροτοκτηνοτρόφων και των εργαζομένων να μην γίνουμε πλέον συνυπεύθυνοι στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.
Ο αγώνας μας θα είναι αποφασιστικός, συνεχής και δυναμικός για να ματαιώσουμε την αντιλαϊκή επίθεση και το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους και το λαό της Ηπείρου σε αγώνα ζωής.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΗ,
10π.μ. ΣΤΗ ΔΩΔΩΝΗ