Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μαζί Νίτσας και Ρέντζος για το Δήμο (;)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η παράταξη Ανάπτυξη Τώρα του κ. Νίτσα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα-Λούρος- Ζάλογγο του κ. Ρέντζου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ως  ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξή <ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ> αφουγκραστήκαμε  την ανάγκη, σε αυτήν τη δύσκολη καμπή που βρίσκεται ο τόπος μας.

Με τόλμη και αισιοδοξία  θελήσαμε να  κάνουμε πραγματικότητα τη ρήση του στρατηγού Μακρυγιάννη:

«Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ». 

Το μεταβατικό στάδιο του Καλλικράτη τελειώνει. Η θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι πενταετής.

Συγκροτούμε μια μεγάλη αυτοδιοικητική προοδευτική παράταξη με γνώση, εμπειρία, όραμα και πάθος, η οποία προκύπτει ως αναγκαιότητα να παλέψουμε για τον τόπο μας και την προκοπή του.

Το στοίχημά μας είναι να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, να στηρίξουμε την κοινωνία που περνάει δύσκολα, αλλά και να διαμορφώσουμε συλλογική αυτοπεποίθηση και ενιαίο Δήμο με κέντρο και περιφέρεια.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε οι μοναδικοί, είμαστε όμως η παράταξη που έβαλε πάνω από το κομματικό καθήκον  την αγάπη μας για τον τόπο.

Δεν κάναμε την συμμετοχή μας στα κοινά επάγγελμα, υπήρξαμε πάντοτε παρόντες, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, δεν φυγομαχήσαμε και δεν προτάξαμε ποτέ το προσωπικό μας συμφέρον από αυτό του τόπου μας, παραμένουμε πολίτες που στη πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική μας πορεία δεν χρειάζεται να εξαργυρώσουμε κανένα «γραμμάτιο» από τους μηχανισμούς της εξουσίας, κεντρικούς και αυτοδιοικητικούς.

Η παράταξη μας έκλεισε τον πρώτο κύκλο επαφών  με αυτοδιοικητικές παρατάξεις και πολιτικά κόμματα.

Συνεχίζουμε τις επαφές με υπαρκτές ομάδες ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την δημιουργία ψηφοδελτίου, όπως επίσης και με θεσμικούς φορείς, συλλόγους και δημότες που μπορούν και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στην συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα στελεχωθεί από νέους ανθρώπους,  με στόχο την δυνατότητα επίτευξης συνεργασιών στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2014.

Στις συναντήσεις επικράτησε θετικό κλίμα και  διάθεση για συνεργασία ιδιαίτερα με την Παράταξη δημόσιος χώρος Πρέβεζα-Λούρος- Ζάλογγο του κ. Ρέντζου.

Ομολογούμε ότι σφάλαμε σε ένα σημείο.

Θεωρήσαμε αυτονόητο στην Ελλάδα του 2014 η συνεργασία σε τοπικό επίπεδο να έχει χαρακτηριστικά αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά.

Αυτό είχε ως  αποτέλεσμα η διάθεση συνεργασίας και κοινής καθόδου να σαμποτάρεται από αυτούς (τα απολιθώματα των  συνιστωσών του Συνασπισμού) που μέχρι χθες  μιλούσαν δημόσια για συνεργασίες και διευρύνσεις.

Ως παράταξη θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ρέντζο για τον τόσο εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε, αλλά θέλουμε να εκφράσουμε  και τη συμπάθειά μας, επειδή η αποβολή του πιθανόν να εξηύρε αφορμή και στην ειλικρινή από μέρους του πρόθεση εφαρμογής μιας αυτοδιοικητικης συνεργασίας με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Από τη δική μας πλευρά, μέσα στο άμεσο επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 /02/2014 18:30 θα συναντηθούμε με τους νέους ανθρώπους που έχουν αγωνίες και όραμα για τον τόπο μας, στο πολιτιστικό κέντρο ‘ΟΑΣΗ’.

Θα καλέσουμε και  άλλους αυτοδιοικητικούς  να συμμετέχουν  σε αυτή την μεγάλη συνάντηση για το μέλλον του τόπου.

Το τέλος του δρόμου θα φέρει τη πολυπόθητη επιτυχία, αλλά πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος.

Ποιοι θα φέρουν εις πέρας το συνολικό εγχείρημα;

Ποιοι θα ξεπεράσουν τους φόβους και τις αδυναμίες τους;

Ποιοι δε θα ξεπουληθούν μπροστά στο δέος και τη γοητεία της καρέκλας;

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο ικανοί.

Κανείς όμως δεν είναι αξιότερος από το δημιουργό και τον εφαρμοστή του ονείρου χωρίς πισωγυρίσματα.

Κανείς δεν έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα από το νέο σε αυτό το δρόμο.

Εμείς, οι άνθρωποι του συνδυασμού «Ανάπτυξη Τώρα», αντιληφθήκαμε εδώ και τρία και πλέον χρόνια αυτό που άλλοι ίσως ακόμη δεν ενσωματώνουν στη σκέψη τους:

Δε γίνεται να διοικηθούμε από τους ξεπερασμένους, φθαρμένους, τελειωμένους του χθες.

Δε γίνεται να αφήσουμε το χρόνο να περάσει.

Συστρέφεται ο παλαιός μηχανισμός, τρίζει και αγκομαχά, επειδή και ο ίδιος αναγνωρίζει το τέλος του.

Αυτός ο μηχανισμός θα ξεπεραστεί από εμάς, επειδή εμείς, οι νέοι άνθρωποι της Πρέβεζας, γνωρίζουμε τι έγινε λάθος, από ποιους έγινε και πώς θα αποτρέψουμε την πιθανότητα να επαναληφθεί.

Γνωρίζουμε και τη λύση. Σας θέλουμε δίπλα μας, συνταξιδιώτες.

Δημοκρατία σημαίνει συναπόφαση μέσα από διάλογο και κοινωνικές ταυτίσεις, όχι μόνο γνώμη των πολλών.

Ο Ανάπτυξη Τώρα καλεί τον κόσμο της Πρέβεζας να ορθώσει το ανάστημά του μπροστά στη λαίλαπα και να αναγνωρίσει τις δυνάμεις του, ώστε να κάνει και χρήση τους.                                                                                

Για  ένα δήμο στην υπηρεσία του δημότη !                     

Οφείλουμε στους εαυτούς μας το καλύτερο αύριο.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Όλοι μαζί μπορούμε !

Το δικαιούμαστε.

Έλα μαζί. Πάρε θέση.