Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Απάτη με την ιστοσελίδα που διαπιστώνει αν σου έχουν "χακάρει" το email σου (;)

έτσι του τουλάχιστον υποστηρίζει το taxalia...
Η "είδηση" ανοησία "Mάθε με ένα κλικ αν έχουν κλαπεί τα προσωπικά σου δεδομένα", που αναπαράγεται και θα τη διαβάσετε θέλετε δεν θέλετε (στο ιντερνετ η βλακεία διαδίδεται με απίστευτους ρυθμούς , είναι ότι: 

"Με μια απλή επίσκεψη στη σελίδα http://www.haveibeenpwned.com/ και την εισαγωγή της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης, οι χρήστες του internet μπορούν να διαπιστώσουν εάν έχουν πέσει θύματα υποκλοπής τα τελευταία χρόνια. Το site που δημιούργησε ο Αυστραλός Τρόι Χαντ, έχει συλλέξει σε μια βάση δεδομένων, όλα τα 'χακεμένα' email που διέρρευσαν online, μετά τις μεγαλύτερες υποθέσεις κυβερνοεπιθέσεων των τελευταίων 3 χρόνων (Sony Playstation Network, Adobe, Gawker, Yahoo κλπ.). Με την εισαγωγή του email ενός χρήστη, το site τη συγκρίνει (χωρίς να την αποθηκεύει, όπως υποστηρίζει ο δημιουργός του), με όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έπεσαν θύμα υποκλοπής και είναι αποθηκευμένες στη βάση. Να υπενθυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη υπόθεση κλοπής προσωπικών δεδομένων των τελευταίων χρόνων, ήταν αυτή που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβρη κατά της Adobe (δημιουργού του Photoshop), από όπου εκλάπησαν τα δεδομένα 153 εκατομμυρίων λογαριασμών". 

 
Οπότε, επειδή σας τρώει η περιέργεια, θα δώσετε μόνοι σας τη διεύθυνση e-mail σε μια βάση, που θα μαζέψει εκατομμύρια διευθύνσεις, με τη ..συγκατάθεση των χρηστών.

Εμείς δώσαμε μια διέυθυνση "ασφαλείας" που έχουμε για τέτοιες δουλειές και σε ένα δευτερόλεπτο, μας ήρθε διαφήμιση ...Viagra !

Λίγο αργότερα, πήραμε και διαφήμιση αρωμάτων με φερομόνες...

Eν τω μεταξύ, η ιστοσελίδα, βγάζει ό,τι θέλει. Κοίτα να δεις που χάκαραν και την (ανύπαρκτη) διεύθυνση trixeskatsares@gmail.com ....Tragic !